annonse

Helene Bøksle til Klosterdagen

KLAR FOR SUNNHORDLAND
KLAR FOR SUNNHORDLAND: Helene Bøksle skal halda fleire konsertar i Sunnhordland, mellom anna på Halsnøy Kloster førstkommande søndag. (Foto: PRESSEFOTO)

I helga vert det mykje som skjer på Halsnøy kloster. Mellom anna kjem Helene Bøksle for å halda konsert.

Olav Røli

Søndag er det nemleg klart for den årvisse Klosterdagen, som har vore arrangert på Halsnøy kloster i regi av Sunnhordland museum og Venelaget for Halsnøy kloster, heilt sidan 1988.

I ei pressemelding frå klosteret heiter det at denne dagen er det tradisjon for å presentera ulike former for kunst -og kulturuttrykk, i tillegg til aktivitetar for born og unge. I år skal mellom anna utstillinga «Halsnøy kloster - før og no» opna.

Dei siste åra har det jamt og trutt vore arbeidd med å lage ein permanent utstilling om historia til Halsnøy kloster. Bak-kjellaren har i denne tida blitt pussa opp, brønnen gjort rein og lyssett, og monter laga.

– Me har òg vore så heldige å få låna nokre få av funna frå utgravingane på 60- og 70- talet. Desse er til vanleg oppbevart på Bryggen museum i Bergen. I tillegg til dei utlånte gjenstandane inneheld utstillinga mellom anna tilverka steinmateriale frå kyrkja som ein gong stod på staden, og tekstar og bilete. Utstillinga vil fungere som eit viktig element i formidlinga av historia til klosteret, heiter det i pressemeldinga.

Sjekk ut Sunnhordland sin kulturkalender her!

I forkant av opninga vil Helge Pedersen, konservator ved Sunnhordland museum, halda eit foredrag om arbeidet med utstillinga.

Seinare på dagen skal songaren Helene Bøksle halda konsert. Sørlandsartisten er i desse dagar på turne, og skal mellom anna innom Baroniet i Rosendal og Haaheim Gaard på Tysnes i dagane før.

I pressemeldinga heiter det at det kan verta fullt under konserten, og at det kan vera lurt å tinga billettar på førehand. Dette om det vert dårleg vêr, og konserten vert innandørs.

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut