annonse

Totland nominert til pris for boka om norsk slavehandel

Nominert
Nominert: Anders Totland har hatt stor suksess med boka «Den norske slavehandelen». No er han nominert til pris. (Foto: Andrea Rocha Photography, NBBK)
Dei nominerte

– Utruleg stas, seier forfattaren.

Vidar Hope

I dag blei dei nominerte til Kulturdepartementet sine prisar for barne- og ungdomslitteratur utgjeve i 2018 gjort kjent. Anders Totland er nominert i fagbokprisen med «Den norske slavehandelen» på Gyldendal.

Boka, som er illustrert av teikneserieskapar Kristian Krogh-Sørensen, hausta lovord frå kritikarane. Boka tek for seg Norge si deltaking i slavehandelen på 1600-1800-talet, ei historie som nok har vore lite kjent for mange.

– Det er utruleg stas. Spesielt sidan dette er den første boka i eit større prosjekt som hittil ser ut til å bli minst tre bøker i same stil, er det veldig kjekt med ei slik anerkjenning for den første boka, som også er den første boka eg har skrive i denne sjangeren, seier Totland til Sunnhordland.

Les også: Totland skriv om norsk slavehandel

Uavhengig av denne nominasjonen vil boka framover nå eit endå større publikum.

– Mottakinga har vore veldig god. Først med overveldande gode kritikker og mykje omtale, og no nyleg har boka blitt valt ut til to av Foreningen!les sine kampanjar, som betyr at smakebitar frå boka når ut til fleire hundre tusen skuleelevar, seier Totland.

For bokåret 2018 er til saman 24 forfattarar, illustratørar, oversettarar og teikneserieskaparar nominert innan sju priskategoriar. Denne gongen vil det også bli delt ut ein spesialpris som vert offentleggjort under prisutdelinga.

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) deler ut prisane torsdag 14. mars.

Anders Totland var inntil våren 2018 kollega med oss i Mediehuset Sunnhordland.

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut