annonse

«Borggata – nøkkelen er tilkomst»

Stengt
Stengt: «Etter mitt syn er stengingen av Borggata historiens største overgrep på næringslivet i kommunen», skriver Bent Rørvik. (Foto: Henrik Mundal Andreassen)

Diskusjonen rundt åpning av Borggata er til tider både interessant og opplysende. Personlig har jeg som utflyttet stording, et veldig klart syn på Leirvik sentrum etter at stengingen av denne gaten var en realitet, skriver Bent Rørvik.

  • Meiningar

Etter mitt syn er stengingen av Borggata historiens største overgrep på næringslivet i kommunen, samtidig som en klarte å ta pulsen fullstendig ut av Vikjo. Inntrykket mitt er at attraksjonen «Vikjo» er svært amputert, om ikke fraværende. Det finnes mange alternativer mellom det og helt åpne gaten til det og helt stenge den – bruk fantasien!

I ditt leserinnlegg Oscar (fredag 29. september) brukes Fargegata og Geoparken som to eksempler på vellykket tiltak i Stavanger, og du har helt rett! Begge prosjekt ble suksess, men begge hadde også en trang fødsel! I ditt resonnement glemmer du eller velger du å utelate det vesentlige i denne sammenhengen – adkomst. Fargegata er ca. 70 m lang, ligger midt i Stavanger sentrum, gaten kan nås med bil fra begge ender, i den ene enden er det korttidsparkering, 50 m til parkeringsplass med 70 plasser, i den andre er det 30 m til korttidsparkering, 60 meter til parkeringen ved Geoparken. Fra Geoparken er det 50 m til parkeringshus med 290 parkeringsplasser!

«Tog du an Oscar?»

Stort sett hver dag siden Erling Laukhammer sendte meg til Stavanger på et oppdrag 3. januar 1982, har jeg brukt Stavanger sentrum (bor 10 min. gange fra fisketorget) fulgt den positive utviklingen og trives umåtelig godt. Min avdøde svigerfar, som var født og oppvokst i byen, sa alltid at den som ikke trives i Stavanger by har et problem – det hadde han rett i, til og med bergensere trives her og ikke minst stordinger – og vi er mange. Nøkkelen er adkomst!

Når vi stordinger møtes her i byen, handler det ofte om Stord og Vikjo – altfor ofte om hvordan Vikjo var … Den Vikjo vi var så glad i!

Samme hva som blir gjort, vær så snill å få liv i Vikjo igjen!

Nei, nå kjører jeg ned i Klubbgaten og tar meg en espresso på Steam Kaffebar. Der skal jeg gruble over når Erling mener oppdraget mitt i Stavanger er over og hva de kommer til å få til på Vikjo – sentrum på Sumarøya og hele Sunnhordland.

Lykke til!

Bent Rørvik,
Stavanger

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut