annonse

«Det skulle vore makspris på straum»

Debatt
Debatt: – Jeg, og mange med meg har problem med og «svelge» det som her blir fortalt, skriv Kåre E. Haugland. (Foto: Illustrasjon)

  • Meiningar

Det var et langt leserbrev, i Sunnhordland, mandag 4. mars, der Jan Petter Myhre i SKL prøver å forklare oss hvorfor strømmen er så dyr.

Jeg, og mange med meg har problem med og «svelge» det som her blir fortalt. Strømmen i Norge skal være et gode for oss som bor her. Det er vårt «arvesølv» Vi har, som oftest nok strøm til oss, og den er da REIN. At spekulantene blander urein strøm inn i vårt forbruk, og derved pålegger oss ekstra avgifter, som co2 avgift, miljøavgift, osv. er en stor skam. Å gjøre forretning på vårt strømforbruk er helt feil. Skryte over hvor mye overskudd kraftselskapene har hører ikke hjemme noe sted. Tenk på alle enslige, minstepensjonister, uføre osv. som strever med strømregningene, Det er den verste regningen både jeg og de mange, som har lite og rutte med får inn gjennom døren. det betyr sikkert ikke så mye for «sosieteten» som har svære lønninger hvor høye strømregningen er.

Hvorfor solgte dere norsk ren strøm til Europa, i fjor sommer for ca. 30 øre kwh. og så nå til vinteren importerte skitten strøm fra utlandet til dobbel pris? Jeg mener at vi må få kjøpe norsk strøm til produksjonspris, det må ikke være noen få investorer som tjener grovt på den. Vi har nok høye avgifter på andre daglige «forbruksvarer». Det skulle vært maksimalpris på strøm, spekulantene, og statsapparatet få finne noe annet å tjene penger på.

Jeg har nå bodd i ca. 80 år på disse «fjellknausene» på Vestlandet, og synes det var greit nå vi fikk en lyspære i hvert rom for ca. 60 år siden, men at det skal utvikle seg slik som nå, det er det ingen mening i. Du påstår at det er til beste for oss alle, men det kan jeg ikke forstå. Jeg får, til slutt si som min gamle far sa, når noe så ut til å gå galt: Det «går ad dunders for fulle mugge».

Kåre E. Haugland

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut