annonse

Ferjesaka enda en gong

SKJERSHOLMANE
SKJERSHOLMANE: – Ferja må gå til Skjersholmane inntil et nytt ferjestø på Stord er kommet på plass. Men ferja må gå fra Sunde! skriv Ingolf Kåre Johnsen frå Halsnøy. (Foto: Vidar Hope/Arkiv)

  • Meiningar

Jeg ser i avisen fredag at fylkesdirektøren avviser strekningen Sunde-Jektevik, og til det har han min fulle støtte.

Jektevik skulle aldri vært kommet på tale i det hele tatt. Ferja må gå til Skjersholmane inntil et nytt ferjestø på Stord er kommet på plass.

Men ferja må gå fra Sunde! Halsnøyveiene er ikke egnet for tungtransport, og hva utbedring av veiene vil koste er det ingen som nevner. Traseen forbi klosteret, der en lastebil veltet for en stund siden får vi ikke gjort noe med, det har Riksantikvaren uttalt for lenge siden. Vegvesenet forlanger at fem hus på Tofte blir revet, da de står på leire og kan være fare for at de kan rase ut når det graves nedenfor husene. Vi hører ikke mye om hva dette vil koste.

Vi kan spare millioner med å flytte ferja til Sunde. Samtidig som vi sparer miljøet på Halsnøy, og de store utvidelsene av veiene som må til, vi må regne med at trafikken vil øke betraktelig nå når tunnelen blir gratis. Hurtigbåtkai på Ranavik kan vi spare, Hva er alt dette mot å utvide biloppstillingsplassen på Sunde ferjekai. Veiene på Halsnøy er bra nok som de er for den lokale trafikken.

Kan vi får en ferje som går med 15 knop kan den trafikkere strekningen Sunde-Skjersholmane på samme tid som de som daffer over fjorden i dag med 12 knop. Ferjene på strekningen Halhjem-Sandvikvåg går med 17–18 knop. Hvorfor skal alt være så vanskelig her i Kvinnherad?

Ingolf Kåre Johnsen
Halsnøy

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut