annonse

«Fitjar si behandling av løe på Ivarsøy»

Ivarsøy
Ivarsøy: Skal ikkje saka til Fylkesmannen, som i alle slike saker? spør Magne Heggøy. (Foto: Arkiv)

Løa på Ivarsøy, som mellom anna Sunnhordland har skrive om ved fleire høve, var registrert som kulturminne.

  • Meiningar

Kommunen ilegg eigar eit gebyr for å ha ført opp fritidshus på tomta. Dette står for mange som heilt utruleg, når ein ser denne saka i lys av det som blei raida i strandsonen for nokre år tilbake. Då blei marinefartøy og mange politifolk sette inn på aksjonen, fleire blei politimelde, og for nokon blei det dom i tingretten.

Les også: Får utsett fristen på Ivarsøy

Ein fekk bot for å rydde i egen strand, ein fekk bot for å utvide sti opp til sin eigedom, ein måtte fjerne kamuflasjehytte (12 m2), og tidlegare måtte hytte på Ringholmen fjernast. Det er 16 saker som politiadvokat Hallvard Gardshol Bjørndal har påpeikt som kommunen ikkje har følgt opp. Bjørndal meiner det er ein hån overfor alle dei som vart avviste i byggjesaker. Mitt spørsmål er:

Skal ikkje saka til Fylkesmannen, som i alle slike saker?

Magne Heggøy,
Stord

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut