annonse

Interessante tegn

TEGN
TEGN: Fredrik H. Fladmark undres over tegnene bak på dagligvarene. (Foto: PRIVAT)

  • Meiningar

Jeg vet ikke om du har lagt merke til det, men på en mengde av de varene du daglig drasser hjem, står det – som regel på baksiden – en rad skumle tegn.

Det er slike som skal fortelle deg om hva du skal gjøre, kan gjøre – og ikke skal eller kan gjøre med den varen du har kjøpt. Blant annet vil du kunne se en kakebomme med halvåpent lokk, og som er merket 12M på forsiden. Jeg har aldri opplevd at noen har forsøkt å forklare meg hva 12M her betyr. Og der er mange andre interessante tegn å finne. Her er noen av de jeg tilfeldigvis fant hjemme hos meg i dag.

Men om ingen forstår dem, er de jo ikke til noen hjelp allikevel. Kunne det ikke være en idé, at en forklaring på slik merking sto innført i de opplysningsbrosjyrene som Sim sender ut til oss år om annet? Ikke innført én gang, men hver gang! Og SIM- (sala-bim) ville de være forståelige for alle.

Fredrik H. Fladmark
Stord

 

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut