annonse

Kampen for kjærligheten

Pridedebatten
Pridedebatten: – Når man kan lese at lærere forfekter at Pride er et opprør mot Gud, ser jeg absolutt viktigheten av å fortsette å kjempe denne kampen, skriv Silje Hjemdal (FrP). (Foto: PRESSE)

  • Meiningar

At man er fri til å elske den man vil er en essensiell verdi i Norge. Når man kan lese at lærere forfekter at Pride er et opprør mot Gud, ser jeg absolutt viktigheten av å fortsette å kjempe denne kampen.

I forkant av «Storapride», den første Pride-marsjen i Stord, har pastor og lærer på Stord ungdomsskole, Jens Thoresen, uttalt at Pride er å «hytte knyttnevane» mot Gud. Slike reaksjoner mot det homofile levesettet vitner om en uakseptabel intoleranse.

Det at det finnes slike holdninger i samfunnet viser at det er helt riktig – og viktig – å markere Pride på Stord. Hadde det ikke vært for at jeg er på utenlandsreise, ville jeg med glede deltatt i Storapride. Pride er en markering til ære for kjærligheten, og for retten til å elske den man vil. Sammen markerer vi at i Norge skal man kunne være fri til å være seg selv. For det er nettopp det Pride handler om; det handler om å være stolt av den man er – uansett legning.

I fjor ble Norge kåret til et av Europas beste land på LHBT-rettigheter. Det er jeg stolt over. Likevel vet vi at det fortsatt er holdninger i samfunnet som ikke er akseptable. Som en motreaksjon til dette ble Norges første Bygdepride arrangert i Ørsta/Volda i år. Arrangementet mottok nylig Møre og Romsdal fylkeskommunes likestillingspris for 2018 for sitt arrangement. Nå følger andre steder i Volda og Ørstas fotspor. Dette er et viktig skritt i kampen for kjærligheten.

Les også: Pride for alle!

Retten vi i Norge har til å elske den man vil, er en rett vi ikke må ta for gitt. Flere steder i verden er LHBT-rettigheter under sterkt press, og i mange land er homofili i praksis straffbart. Derfor er det viktig at man verner om disse rettighetene og markerer viktigheten av dem gjennom Pride på Stord. For, vi må ikke glemme: Størst av alt er kjærligheten.

Silje Hjemdal (FrP)

Familie- og kulturkomiteen på Stortinget

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut