annonse

«Kjære russ, påsken er tiden for å gjøre kloke veivalg»

Barnehagelærar
Barnehagelærer: Jeg valgte barnehagelærerutdanningen på Stord fordi dette yrket er verdens viktigste jobb, skriv Sigmund Stokken, som håpar fleire ten eit val som han. (Foto: JONAS OHLGREN OESTVIK)

  • Meiningar

«Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er» Påsken nærmer seg og det er tid for å bli minnet på fjellvettreglene. Påsken er altså tiden for å gjøre kloke veivalg. 15. april er søknadsfristen til høyere utdanning.

Selv om russetiden, tentamen og eksamen ligger der fremme, vet du, innerst inne, at du snart må ha bestemt deg. Skal du søke høyere utdanning? Og hva skal du velge?

Tenk å få en jobb der du har mulighet til å gjøre en forskjell for barn og unge. Tenk å ha en jobb der du kan å påvirke samfunnet vi har i dag og vil få i framtida! Tenk å kunne fordype deg i fagene du er interessert i, og få mulighet til å lære bort det du brenner for videre. Tenk deg en trygg, ikke-typisk kontorjobb med spennende karrieremuligheter. Tenk deg å få et meningsfylt yrke! Tenk at det finnes en utfordrende og spennende utdanning som kvalifiserer deg til dette. Det heter lærerutdanning.

Jeg er fra Stord og skal bli lærer i barnehagen. Jeg føler meg veldig heldig. Jeg valgte barnehagelærerutdanningen på Stord fordi dette yrket er verdens viktigste jobb. Å være med å skape trygge rammer for de yngste i verden, og være med på å skape et inkluderende læringsmiljø er spennende og viktig. Og det har jeg aldri angret på. I barnehagelærerutdanninga lærer vi blant annet om barns utvikling, egendanning, selvrealisering, medvirkning og hvordan lek er læring, og hvordan se, og bruke barns interesse til å skape en innholdsrik, lærerikt, variert og morsom barnehagehverdag! Det beste med barnehagelærerutdanninga synes jeg er at jeg er med på å forme, og skape Norges framtid!

«Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is.» På oppløpssiden til russetida, føles det kanskje litt fjernt å skulle være den personen som står ved tavla. Det er aldri lett å vite hvilken kurs man skal stake ut og hvilken vei som er best. Til deg som er usikker på hva du skal velge, vil jeg si at barnehagelærerutdanning er tre givende og innholdsrike år med mye latter, praksis og du får møte så mange flotte og positive mennesker!

Er du klar til å velge framtida? Søk lærerutdanning 15. april!

Sigmund Stokken,
barnehagelærarstudent ved Høgskulen på Vestlandet campus Stord og representant for Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut