annonse

Naturødeleggende inngrep støttet av klimavernere

Vindkraft
Vindkraft: Kurt Willy Oddekalv, leder og styreleder og Jan-Hugo Holte er sterkt kritiske til vindkraftutbygging som i Midtfjellet. (Foto: HENRIK MUNDAL ANDREASSEN/ARKIV)

  • Meiningar

Det spisser seg til nå i «kampen» for å redde klimaet, og den kanskje største trusselen mot naturverdier er klimafanatikere i enkelte stiftelser og såkalte miljøorganisasjoner. Bård Vegar Solhjell, Marius Holm og Lars Haltbrekken. Ex SV, Bellona og Naturvernforbundet.

Ramme for vindkraft skal etter planen, fra NVE sin side, høres i vår. Den skal danne grunnlag for utbygging av svært naturødeleggende og helseskadelig vindkraftutbygging. En utbygging Norge som nasjon overhodet ikke trenger og som det nå reiser seg ett helt folk imot. Langs kysten.

Mye av påfyllet på klimaretorikk og forsvaret av naturødeleggelsene kommer fra Oslomiljøet og stiftelser som Zero, organisasjonen WWF og enkelte politikere i SV på Stortinget. Zero er en energirådgiver, ikke en miljøaktør.

Norges Miljøvernforbund har siden stiftelsen i 1993 jobbet helhetlig på miljøvern, der klima er en del av dette arbeidet. Vi vil hevde at personer som nåværende leder i WWF, Bård Vegar Solhjell, nåværende leder i stiftelsen Zero Marius Holm og tidligere leder i Naturvernforbundet Lars Haltbrekken er på kraftig ville veier når de ikke klarer å se konsekvensene av vindkraften.

Det betyr at de ikke har satt seg inn i materien. Jobbet med vindkraftutbygginger. Eller satt seg inn i energibalansen. Og heller ikke tett på problemstillingene vindkraft reiser. Disse tre især er en trussel mot uberørt natur, naturmangfold og den norske kyst og fjellheim som rekreasjonsområde. Dessverre, fordi de blir til tider lyttet til i politiske miljøer.

For 13 år siden lagde NMF-magasinet «Vindturbiner er overflødige». Dette budskapet er gyldig den dag i dag. Norge har et gedigent enøkpotensial, vi kan oppgradere vannkraften tilsvarende 20 TWH. Videre er teknologier på bølgekraft, geotermisk, sol mm et uutløst potensial i Norge.

Kurt Willy Oddekalv,
leiar og styreleiar i Norges Miljøvernforbund (NMF)
Jan-Hugo Holten,
saksbehandlar og styremedlem i Norges Miljøvernforbund (NMF)

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut