annonse

Politisk amatørskap i biogass-saka

Kritisk
Kritisk: Jan-Hugo Holten i Norges Miljøvernforbund er ikkje imponert over måten Stord kommune har stått fram i biogassaka. Her frå eit folkemøte i Sagvåg i vår. (Foto: Kjetil Østrem)

  • Meiningar

Det registreres at Stord kommune i sin iver etter å redde klimaet på jorden ikke bare overlater til utbygger å legge premissene for lokalisering av biogassanlegg i Sunnhordland. Attpåtil ser det ut til at ordfører har glemt prosessen rundt Grunnavågen når han nå jubler over at SNG faller ned på Eldøyane.

Det kan være jubelen får ett skudd for baugen. Og at Ordfører Epland nok en gang må gå kanossagang for SNG. Uansett å uttrykke seg slik ordføreren gjør i en omstridt sak er lite klokt. Uproft. Amatørskap.

NMF er ikke, gjentar, ikke motstander av bruk av organisk avfall som energi. Men, ett stort men vi kan ikke av hensyn til helse og miljø uten videre støtte ideer som vil belaste utilbørlig på disse parametrene

Eldøyane er et område NMF kjenner svært godt. Vi vet belastningen derfra over veldig lang tid, tiår, har vært stor, har økt og skal øke mer. Da kommer spørsmålet om total belastning opp på utslipp til luft, sjø, lyd lys mm. Siste tiden har det kommet frem at Kværner Demolering sliter med utslipp. Eldøyane er nå helt planert som område.

Vi vet at et biogassanlegg uansett hvor mye SNG desinformere, det vil lukte det, vil støye det vil være en ekstra kilde til helseskader for naboene.

NMF forventer at Stord kommune sørger for en kartlegging av den totale miljøbelastning bedriftene på Eldøyane samt verftet skaper. NMF har siste ukene vært i kontakt med Miljødirektoratet angående en del av forholdene.

Videre anser vi varmt arbeid fra demolering ifht. gassproduksjon og lagring som en sak for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

NMF tror på langt nær siste ord er sagt og vi ser frem til at kommunen setter seg inn i den totale miljøbelastning bedriftene på Eldøyane samt verftet skaper.

Jan-Hugo Holten

Norges Miljøvernforbund

Saksansvarlig for Biogass-saken

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut