annonse

Raud trøst

Rød trøst
Rød trøst: «Jeg håper noen fra partiet Rødt fikk sett programmet», skriv Fredrik H. Fladmark. (Foto: Ingvild Eide/Arkiv)

  • Meiningar

Det var en stor trøst å høre at partiet Rødt ikke vil kaste ordet «kommunisme» ut av partiprogrammet – siden det nå engang er kommunister de er. De har som mål å føre oss inn i det «klasseløse samfunnet». Og jeg kunne ikke være mer enig med dem: i dette samfunnet som vi er en del av, vrimler det jo av klasser – fra Olav Thon og ned til polske bilvaskere. Og demokrater er Rødt også; det har vi Moxnes sitt ord på.

Nå falt det seg slik, at på bitte lille syttendemaiaften hadde NRK 2 et interessant program om et klasseløst samfunn. Vel – helt i mål var de jo ikke. Men de var kommet godt i vei. Hadde kommet ned i to klasser. Jeg kan kanskje kalle dem fengslinger og fengslere. Fengslerne er de som skal få fengslingene kastet i fengsel hvis disse sier noe som ikke passer overfengslerne. Målet er jo at alle skal bli fengslere.

Landet var demokratisk: Det het jo Deutsche Demokratische Republik. DDR. Legg merke til at ALLE diktaturer er demokratiske: Det gjelder alt fra DDR til Venezuela. Og ganske sikkert Nord-Korea.

Jeg håper noen fra partiet Rødt fikk sett programmet. Der var mange gode tips om hvordan man sørger for at alle borgere av staten er enige – og at ikke noen prøver å forlate dette gode samfunnet. Om noen prøver, kan man alltid få skutt dem.

Skulle Rødt en gang få styringsmakt, så sørg for god datakapasitet. I DDR var der hele 6 fengslinger for hver fengsler. Og hver fengsler måtte notere alt fengslingene gjorde – hvem de kjente og snakket med, og ned til hvor fengslingene hadde bord, stoler og senger i leiligheten sin. Det siste oppdaget forresten fengslingene først da muren var borte og de fikk se alle dokumentene. Og det blir mye data av sånt.

Fredrik H. Fladmark,
Stord

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut