annonse

Respekt, Stord kommune

Meiningar
Meiningar: «Det er en seier for helse og miljøsaken og innbyggerne om det medfører riktighet at SNG trekker seg «helt» ut av Stord», skriv Kurt W. Oddekalv og Jan-Hugo Holten. Til høgre på biletet er Holten på folkemøtet i Sagvåg tidlegare i haust. (Foto: KJETIL ØSTREM)

  • Meiningar

Norges Miljøvernforbund (NMF) er den 9. oktober gjort kjent med at SNG trekker seg ut av Stord mtp de eksisterende planene på Kiskaien, Grunnavågen.

NMF har siden april 2018 jobbet side om side med de lokale innbyggerne mot lokalisering av ett anlegg, først på Seglneset, så i Grunnavågen. Vårt syn kom tydelig fram på folkemøte 11. mai der undertegnede mante de lokale til å jobbe mot etablering i et totalt uegnet område (Sagvåg). Dette pga. en rekke helse- og miljømessige farer forbundet med et slikt anlegg.

NMF anmeldte også Stord kommune for fremtidige brudd på en rekke lover ved en ev. tillatelse til etablering i Grunnavågen.

Det er en seier for helse og miljøsaken og innbyggerne om det medfører riktighet at SNG trekker seg «helt» ut av Stord. Stord kommune har helt riktig stilt normale krav til utbygger om bla regulering samt uttalt seg om levert dokumentasjon som ikke holder mål. Det er bra.

Likevel, det går rykter om et FOU-prosjekt muligens lokalisert i kommunen. To reaktorer.

SNG må nå ha lært av året som er gått om de ønsker bygge disse to reaktorene. Da spesielt mtp. lokalisering.

SNG har feilet i å levere fullgodt på noe som helst av dokumentasjon i prosessen hittil. En feil lokalisering vil ikke bli bedre av utredninger eller regulering.

Miljøvernforbundet vil følge med SNG og hva de foretar seg videre ifht. biogass.

Kurt W. Oddekalv

leder i Norges Miljøvernforbund

Jan-Hugo Holten

Saksansvarlig for biogass-saken i Norges Miljøvernforbund

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut