annonse

«Yoga er ingen religion»

Yogadebatten
Yogadebatten: Yoga er ingen religion, meiner yogalærar Jarle Langeland. (Foto: Privat)

  • Meiningar

Etter å ha lest enkelte innlegg i avisen den siste tiden, så føles det naturlig for meg å spesifisere en del ting angående yoga. Yoga er ingen religion og har heller ingenting med religion å gjøre. Heller ikke historisk så har yoga noe med religion å gjøre. Mennesker av ulike religioner, trosretninger og ikke-troende, har praktisert yoga opp gjennom århundrene.

Yogatradisjonen er kanskje 5000 år gammel og er utprøvde systemer som har positiv innvirkning på kropp og sin. Mye er også vitenskapelig dokumentert og viser seg å ha positiv effekt.

Meiningar: «Yoga – kroppsøving eller religion?»

Yoga handler om erfaring og det man erfarer ved å gjøre yoga. Alt annet er underordnet. Alt som finnes i yogafilosofi er basert på erfaring og har ingenting med tro å gjøre.

Uansett hvilket livssyn du måtte ha, så trenger du derfor ikke å være redd for å gå på yoga. I en yogaklasse er alle velkommen!

Jarle Langeland,
yogalærer


Les også: Fredagspraten med Jens Thoresen

Les fleire debattinnlegg på Sunnhordland.no/meiningar!

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut