annonse

Laksetrappa nærmar seg 60 år

Trapp
Trapp: Mange laksar har hoppa seg opp i stristraumen her. (Foto: )

  • Steinar Hystad

«Da har rent møkje vatn i havet sidan den gongen», er eit uttrykk å ty til når det som skal forteljast handlar og mengde og tid. Nokre gonger høver det svært så godt, som for laksetrappa i Frugardselva som nærmar seg 60 år. På tampen av året 1959 kunne Sunnhordland melda at ei laksatrapp er på trappene i Frugardselva. Trappa kom, og har garantert vore til nytte for både lakse- og aurestamma i Ådlandsvassdraget. Seinast i haust vart det teke opp flotte laksar i Vadelva som skal bli stamfedre for nye generasjonar av den edle blankfisken i vassdraget, som enno ikkje er ope for fiske.

Så var det dette med vatn til havet, då? På snart 60 år vil me tru det har runne nok vatn gjennom laksetrappa til i alle fall å fylla eit halvt lite hav, eller eit par bømlafjordar ...

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

Dette er ei beta-side for Sunnhordland og Stordnytt si satsing på superlokale nyheiter. I denne feeden vil me visa fram kva som skjer i krikar og krokar i Stord og Fitjar. Me set pris på innspel til korleis du meiner sida bør fungera og sjå ut.

Send oss gjerne bilete eller tips om dei små tinga som skjer rundt i nærområdet ditt.