annonse

Ministerbesøk på museet

BESØK
BESØK: Stord Venstre og kulturministeren på Sunnhordland museum saman med museumsrepresentantar. (Foto: Susanne Bondevik)

Kulturminister Trine Skei Grande (V) var frukostgjest på Sunnhordland Museum.

  • Ingvild Eide

Geir Angeltveit i Stord Venstre og museumsdirektør Linda Øen hadde invitert ministeren.

– Me ønskte å få fokus på det store behovet for å oppgradera og modernisera Sunnhordland Museum. Då var det ein perfekt stad å starta dagen når eg hadde kulturministeren med meg på rundtur, seier Angeltveit.

Stor stas

Med seg i følgjet hadde ministeren mellom anna Bjørn Olav Tveit som arbeider med kulturbygg i Kulturdepartementet.

Då ministerbesøket var omme vart han igjen for nøye gjennomgang av bygget saman med museumsdirektøren.

– Utruleg stor stas å få besøk av og få visa fram museet til kulturministeren, Stord Venstre og deira gjester. Det var veldig kjekt å få visa fram dei flotte planane me har for oppgradering av hovudbygget og ikkje minst å få synleggjera behova for ei oppgradering, seier Linda Øen.

Imponert

– Det var interessant å få lov til å koma på besøk og sjå museet. Eg er imponert over evna deira til å formidla, spesielt til barn og unge. Det var fint at Kulturdepartementet fekk sjå dei byggmessige utfordringane direkte, seier kulturminister Trine Skei Grande (V).

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

Dette er ei beta-side for Sunnhordland og Stordnytt si satsing på superlokale nyheiter. I denne feeden vil me visa fram kva som skjer i krikar og krokar i Stord og Fitjar. Me set pris på innspel til korleis du meiner sida bør fungera og sjå ut.

Send oss gjerne bilete eller tips om dei små tinga som skjer rundt i nærområdet ditt.