Bettina Hvidevold Hystad frå Stord er tildelt 155.000 kroner saman med svenske Simon Torssell Lerin.
Bettina Hvidevold Hystad frå Stord er tildelt 155.000 kroner saman med svenske Simon Torssell Lerin. Foto: Anita Haugland / arkiv

Stordabu får kunstnarstipend av Skien kommune

Stordabu Bettina Hvidevold Hystad blei valt blant 36 søkjarar.

Den norsk-svenske kunstnarduoen Bettina Hvidevold Hystad og Simon Torssell Lerin er tildelt Skien kommune sitt kunstnarstipend på 155.000 kroner, der 30.000 er øyremerkt eit formidlingsprosjekt i Skien. Det fører også til eit års opphald i leilegheit Skien med tilgang til atelier/studio Spriten kunsthall.

Stipendet har blitt delt ut sidan 2006.

36 søkjarar kjempa om stipendet.

Les også:Kunstnarpar skapar musikk og kunst over alle grenser

Juryen grunngjev valet slik:

«Simon Torssell Lerin (f. 1985) og Bettina Hvidevold Hystad (f. 1985) har jobbet sammen som kunst – og musikkduoen Lerin/Hystad siden 2010. De har begge en mastergrad fra Konstfack i Stockholm og en bachelorgrad fra Kunsthøyskolen i Bergen. Duoen arbeider interdisiplinært med billedkunst og eksperimentell musikk. Deres arbeider presenteres oftest som audiovisuelle installasjoner eller som konserter. Duoen har deltatt i flere separatutstillinger og gruppeutstillinger i Skandinavia, Europa og Asia. De spiller også regelmessig konserter i Europa og Asia.

Lerin/Hystad benytter feltopptak som bearbeides til nye komposisjoner. De er opptatt av å identifisere auditive landemerker – lyder som er unike for en spesifikk plass. I Skien ønsker kunstduoen å identifisere lyder som er unike for dette området og la disse inngå i nye kunstproduksjoner».

Det kjem fram av ei pressemelding frå Skien kommune.