REAGERER: «Er det ikke greit at jeg stiller meg på god avstand, for å gi hunden min en god opplevelse?» spør Anja Nilsen Høines. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Dårlige opplevelser på tur

I går gikk jeg Landåsen/Eventyrskogen sammen med mine to hunder. Siden jeg liker å gå tur og trene sammen med hundene mine, er dette en perfekt plass å gjøre det på. Da vi hadde gått en stund fikk jeg meg et «møte» med noen andre hundeeiere, som jeg gjerne ville vært foruten.

Jeg har en hund som kan være skeptisk og redd andre hunder, etter tidligere opplevelser. Siden jeg vet dette, så liker jeg å trene passeringer på god avstand. Det er derfor naturlig for meg å stille meg for eksempel i «grøfta» når det kommer andre med hund imot.

I går da jeg observerte to turgåere med en hund som kom gående imot meg, gikk jeg fint ut i siden (stoppet), med god avstand, for at vi alle skulle få en god opplevelse. Det som da skjer er at mannen som leier hunden får med seg dette, og går nærmere meg og hundene mine. Den ene hunden min reagerer med ubehag og lyd, så mannen med den andre hunden ikke klarer å holde helt igjen, så hunden kommer nært mine. Så sier han på en veldig spydig måte «Er de farlige eller?».

Nå trenger hundeeiere der ute å få seg en oppvekker! Skal ikke alle få lov å gå på «vanlige» turer med hundene sine, så lenge de har kontroll? Er det ikke greit at jeg stiller meg på god avstand, for å gi hunden min en god opplevelse?

Jeg har både blitt redd og lei meg flere ganger når jeg har gått på tur med hundene mine, fordi det finnes mange som ikke har respekt for andre. Hvordan kan jeg trene min hund på å bli bedre, når folk fortsetter å ødelegge for oss?

Vi har hatt flere dårlige opplevelser på turene våre på Stord, og begynner nå å lure på om vi bare må finne en annen plass å gå. Håper dere kan hjelpe oss å nå fram til folket!

Anja Nilsen Høines