PENGESPEL: – Hele Norsk Rikstotos overskudd går til hestesportens fremme. De støtter opp om forskning og avlsarbeid og jobber med dyrevelferd, helse og bevaring av de Norske hesterasene, skriv Kathy Lie, stortingsrepresentant for SV. Foto: Stortinget

Feil om pengespill

Åse Kristin Ask Bakke fra Arbeiderpartiet skrev nylig om den nye pengespilloven som Stortinget akkurat har vedtatt. Ask Bakke fremhever at det viktigste med reguleringen av pengespill er å skjerme enkeltpersoner og familier som rammes av spilleproblemer, og å unngå økonomisk kriminalitet som følge av pengespill.

Helt til slutt sier hun at det er bra at det ble flertall for enerettsmodellen selv om SV svikta på oppløpssiden. Hun sier ikke et eneste ord om hva denne svikten innebærer, og det må derfor forklares.

Jeg er helt enig i alt hun skriver, både om trygge rammer og om hva pengene skal gå til. Vi er også helt enige om å forby reklame for ulovlige pengespill i Norge og at regjeringen skal vurdere hvordan ulovlige spillnettsteder kan blokkeres. Vi er også helt enige om at enerettsmodellen er det som best sikrer forsvarlig spillpolitikk. Ask bakke nevner Norsk Tipping som den store enerettsaktøren, som gjennom det norske folks spillvaner sørger for at mange penger går tilbake til idrett og frivillighet i Norge og det er vi også for.

Les også
«For nokon er det underhaldning, for andre kan det kosta både helse, heim og familie»

Men Ask Bakke nevner ikke et ord om at vi har to enerettsaktører og at den andre heter Norsk Rikstoto. Hele Norsk Rikstotos overskudd går til hestesportens fremme. De støtter opp om forskning og avlsarbeid og jobber med dyrevelferd, helse og bevaring av de norske hesterasene. Norsk Rikstoto har hittil ikke fått lov å utvikle sin spillportefølje i tråd med en moderne samtid. Derfor støttet vi et forslag om at Norsk Rikstoto skal få lov til å utvikle digitale og virtuelle pengespill på hest.

Det handler ikke om å svikte. Det handler om å gi Rikstoto som den ene enerettsaktøren muligheter til å utvikle sine spill og sikre sin økonomi til glede for hestesporten. Alle andre forslag fra regjeringspartiene i denne loven stemte vi for. Vi er for enerettsmodellen og for en restriktiv spillpolitikk. Og det mener jeg ivaretas like godt selv om Norsk Rikstoto får lov til å utvikle digitale hestespill.

Hvis du går inn på Norsk Tipping sin app får du umiddelbart tilgang til over 300 digitale spill. Alt fra lotteri til casino. Hvorfor er digitale hestespill så mye farligere? Nei SV sviktet ikke. Vi støttet hestesporten og sikret fremtiden for en viktig næring.

Artikkelen held fram under annonsen.

Kathy Lie, stortingsrepresentant, SV