HIMMELHYTTA: Astrid Larsen ønskjer pådrivarane lukke til med å gjera prosjektet tilgjengeleg for fleire grupper. Foto: Privat

Himmelhytter for alle

Kjære Margareth Ottesen Mjønes, din ide om himmelhytte tilpasset folk med funksjonshemminger er strålende. Stord kommune har i mange år jobbet for et samfunn for alle, og det er all grunn for kommunen å støtte din innovative ide. Alt kan ikke tilpasses alle, men mye kan. Jeg er en av de som gleder meg til å leie og tilbringe en natt i himmelhytten på Dybviksåto, og det vil glede meg stort om jeg visste at alle uansett funksjonsnivå kunne leie en slik hytte. For et par uker siden tilbrakte jeg en natt i en av de nye hyttene på Ryvarden, Flokehyttene, og det var en opplevelse. En av hyttene der er tilpasset forflytningshemma, det er den største med flest sengeplasser og selvfølgelig den dyreste. Jeg leste at dersom en person i rullestol leier den store hytten fordi han/hun må ha en tilrettelagt hytte, så blir leien den samme som for en mindre hytte. Et godt og likeverdig prinsipp.

Lykke til i arbeidet og med søknad til Innovasjon Norge. Jeg heier på en kommune med mange muligheter for friluftsliv og opplevelser for alle, og jeg heier på deg.

Astrid Larsen