RUSSEFEIRING: Johannes Jacobsen skriver at han ønsker russen hjertlig velkommen til å delta i borgertoget. Illustrasjonsfoto

«Kom verkeleg 17. mai-arrangøren med ein pekefinger til russen?»

I onsdagens utgave av Sunnhordland står det at 17. mai-arrangøren kjem med pekefinger til russen.

Bakgrunnen for artikkelen er en oppringning jeg fikk av journalist Kjetil Østrem mandag morgen. Han ville høre litt om forberedelsene er i rute til 17. mai da det er Leirvik Mannskor som har arrangementet i år og jeg er leder i laget. Jeg ga en kort status og ba samtidig om journalisten kunne få lagt inn en oppmoding om at det ikke må kastes russekort fra russebiler som skal delta i toget. Alle som har barn på 17. mai vet hva som skjer når et russekort kommer flyvende, ungene vil forsøke å få tak i det.

Med mye folk, trengsel og kjøretøy kan det veldig lett oppstå farlige situasjoner.

Så blir russepresident Emil Steinsbø i artikkelen spurt om hva han synes om at 17. mai- arrangøren kommer med pekefinger. Russepresidenten svarer at mai er en festmåned og at russen ikke ønsker å være en plage.

Les også
17. mai-arrangøren kjem med denne peikefingeren til russen

Journalisten unnlot å ta med at jeg sa i intervjuet at vi som arrangør ønsker å se så mange russ som mulig i borgertoget og at vi håper at russen vil stille opp og lage god stemning,

Det eneste vi er bekymret for er at det skal skje noe i møtet mellom biler og folk, samt at vi ikke ønsker biler som følger med borgertoget opp i parken.

Artikkelen held fram under annonsen.

Uansett vil ikke dette bli en utfordring i år da russepresidenten forteller at de ikke har biler som er planlagt til å delta i borgertoget.

Kjære alle dere som er russ. Mai er en festmåned for dere og jeg tar avstand fra måten journalisten har fremstilt dette på.

Vi har ikke kommet med noen pekefinger, men med en påminning om at vi må ta hensyn til sikkerhet i forbindelse med gjennomføring av borgertoget.

Så får jeg si selv det journalisten unnlot å ta med i artikkelen.

Russen er hjertelig velkommen til å delta i borgertoget. Håper dere blir mange og at dere vil lage skikkelig god stemning på vei opp til parken.

Vi gleder oss til å se dere!

Artikkelen held fram under annonsen.

Johannes Jacobsen, leder for Leirvik Mannskor