Problemet er at apotek og butikker er utsolgt for engangshansker og antibac, skriver Oddvar Midtbø. Foto: Henrik Mundal Andreassen

Koronasmitte?

Hva må vi passe på? Og hva kan inneholde smitte?

Tenker vi oss om så kan følgende ting inneholde den fryktede smitten:

* Folk som hoster eller nyser eller puster en opp i ansiktet når en møtes eller står i kø. (Husk: Hold minst 1 meter avstand!)

* Dørhåndtak i bilen, ratt, girstang, lysbryter samt nøkler.

* Brevpost, avis og reklame.

* Alle varer en kjøper, enten på nettet eller i butikken samt kvitteringen.

* Penger, bruk av pinkode ved betaling og handlevogner.

* Egne hender og klær. Dørhåndtak i ytterdør samt garasjeport.

Bruk av Antibac på hendene, fjerner mesteparten av viruset man er kommet bort i, MEN forhindrer ikke at hendene får ny virus når man er i butikk.

Om vi bruker hansker, så kan de inneholde smitte når vi går ut fra butikken til bilen. Derfor må hanskene kastet før en kommer til bilen.

Artikkelen held fram under annonsen.

Ha Antibac i bilen samt engangshansker.

Altså; går en ut og skal i flere butikker, går det minst 8-10 par hansker og en mengde Antibac. Og enda er man ikke sikker på om en selv eller andre hjemme blir smittet.

Følgende beskyttelse bør/må en benytte: Munnbind (vanlig støvmaske kan benyttes) som dekker munn og nese, tett visir som dekker øynene, engangshansker og Antibac. Problemet er at apotek og butikker er utsolgt for disse produktene.

Husk at man kan bli smittet hvis man får virus inn gjennom nese, munn eller i øynene.

Konklusjonen er at man er best sikret om en holder seg hjemme og kun en i husstanden foretar nødvendig innkjøp av mat o.l. maks en gang i uka og beskytter seg på best mulig måte for ikke å dra smitte med seg hjem.

Med håp om at denne krisen blir kortvarig, ønsker jeg alle en smittefri tid fremover.

Oddvar Midtbø,

pensjonist, Stord