annonse

Gi oss muligheten til å leve gode liv!

LESARBREV
LESARBREV: Foto frå rehaben på Stord. (Foto: ARKIV)

  • Meiningar

Denne høsten er det kommunevalg og vi i Norsk Revmatikerforbund vil stille noen enkle spørsmål til de politiske partiene:

Norsk Revmatikerforbund arbeider for å bedre tilbudet til personer med muskel- og skjelettplager og revmatiske sykdommer. Vi arbeider for å bedre behandlings- og rehabiliteringstilbudet for en pasientgruppe som i stor grad ikke blir friske, men må lære å leve med sykdommen.

For å leve så friske liv som mulig er trening viktig, og vi opplever at den beste treningen er trening i varmtvannsbasseng. Mange av NRF sine lokallag i det ganske land har i en årrekke organisert treningstilbud i varmtvann med instruktør. Det gjør også vi her i NRF lokallag. Dette er trening som bidrar til at medlemmene våre kan stå i jobb, delta i hverdagen og familieliv.

Vi får veldig gode tilbakemeldinger på treningstilbudet, men vi ønsker oss en kommune som i større grad tilrettelegger for vårt tilbud. Vårt treningstilbud er et viktig supplement til kommunens rehabiliteringstilbud. Det er avgjørende for at våre medlemmer skal klare seg i hverdagen og i arbeid. Vårt treningstilbud gjør våre kronisk syke medlemmer friskere, som medfører mindre press på kommunens helsetilbud.

Vi ber ikke om mye men vi ber om reduserte treningsavgifter i kommunens varmtvannsbasseng. For det er dyrt. Det er dyrt for den enkelte, og ikke minst er det dyrt for kommunen og staten dersom vi får dårligere helse. Pris skal ikke være et hinder for kronisk syke til å gjennomføre nødvendig rehabiliteringstrening, og den rehabiliteringstreningen som gir mest er trening i varmtvannsbasseng.

Så da er våre spørsmål til de politiske partiene: Hvordan vil dere prioritere vårt gode liv? Vil dere legge til rette og gjøre trening i varmtvannsbassenget tilgjengelig for flere gjennom å redusere prisene?

Solfrid Agdestein
Leder i Stord Revmatikerlag

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut