Nå har de fått donuts på Tysnes!

Har du sett de lange køene utenfor Happy Donuts i Bergen? Hva tenker ungdommen på!? Selfie med en sånn pyntet smultring som er så søt at du får diabetes type 2 allerede før du har klemt nedpå halve sukkerbrødet?? Hva er det for noe tull og fjas? Ærlig talt så har jeg ikke svar på det der, men fikk muligheten til å teste ut fordommene siden det er salg av donuts i E.H Vaage-huset på Tysnes. Vi gikk all inn kan du si. Vi kjøpte i hvertfall et utvalg av de runde småkakene til innvortes og utvortes bruk. Her skulle det både fotograferes og spises. Og i den rekkefølgen!

DONUTS: «Selfie med en sånn pyntet smultring som er så søt at du får diabetes type 2 allerede før du har klemt nedpå halve sukkerbrødet», skriver Karl Morten Bårdsen. Foto: Privat

Sjøl falt jeg for noen rosepyntede og kremfylte lekkerbisken som luktet så sterkt jordbær at man trodde man hadde fått markjordbær i naien. Og det var bare begynnelsen. Kremen inni smakte så friskt og godt av håndplukkede jordbær blandet med nypisket krem at man bare angret på at man ikke hadde kjøpt 200 sånne jordbærdonuts så kunne man smurt inn hele kroppen med den kremen. Dessverre hadde vi bare to, men til gjengjeld var de veldig upraktisk å dele når man er på tur til en strand sånn som det der. De gikk ned på høykant. Himmelsk gode var de. Og mektige. Etter to sånne så kjennes det ut som om du har spist deg gjennom hele kakebordet i et sånt gigantisk kongebryllup der de spretter kakene med sverd. Fordelen med å spise på stranden er dessuten at du kan vise til den gamle regelen om at du ikke kan bade de første fire timene etter du har spist. Null badepress etterpå altså. Kort oppsummert: En nydelig opplevelse. Ingenting kunne ødelegge den. Heller ikke frekke kommentarer av typen: «Pappa, du ser ut som du har på deg blomster-BH på det bildet!»

Karl Morten Bårdsen