Meiningar: Svein A. Birkeland er ikkje nøgd med dei nye reglane for parkering ved Stord kyrkje. Arkivfoto: Atle Hansen

Parkering ved Stord kyrkje

Ser i avisen onsdag 1. juli at det vil bli innført 2-timers parkering ved Stord kyrkje. Ønske fra kirkens folk var forbud mot større kjøretøy, siden disse skal ha slitt/ødelagt så mye av asfalten gjennom årene. Men så har noen funnet ut at det er best at også småbiler kan slite på den fine, nye, asfalten, så derfor må det innføres maks 2 timer.

Les også
Fryktar bøter til sørgjande

Hallo! En gravferd kan fort ta opp mot 2 timer. Folket kommer gjerne en liten halvtime, kvarter før seremonien, så skal presten snakke, pårørende skal kanskje si noe, osv., og så skal følge opp på øvre gravplass. Når en så kommer ned igjen har parkeringsvakten fra Vikjo vært der med sin gule lapp. Og tilreisende som ikke har vært innom Stord rådhus etter parkeringsskive sliter iallefall. Nei, dette er et like tåpelig forslag som når tidligere ordfører Liv Kari Eskeland kjøpte P-automater for mange hundre tusener på sommerfullmakt.

Les også
Urskive-parkering ved Stord kyrkje

Det ble ingen suksess og automatene fjernet etter kort tid! Håper forslaget om parkeringsrestriksjoner ved kirken stoppes. Noen ganger oppfører en seg som om det er en storby, denne vesle nynorske staden Leirvik. Ja, selv ikke inne i virkelige storbyer er dette vanlig praksis. Stordabuer, våkne opp, dette kan vi ikke godta! Det kan og ramme deg ved en konsert i kirken.

Svein A. Birkeland