Mohamed Kallel: Mohamed Kallel. Arkiv. 2012. Foto: Henrik Mundal Andreassen

Stopp fagforeningsknusingen i Offshore Support Nord!

LO i Sunnhordland støtter klubbleder Adrian Dumitrescu, som fikk oppsigelse fra bemanningsselskapet Offshore Support Nord. LO sine advokater hevder at oppsigelsen kom som en følge av at Dumitrescu organiserte arbeidskameratene sine og krevde tariffavtale.

LO har tatt ut stevning mot bedriften og saken kommer opp i Sunnhordland tingrett om kort tid.

Dumitrescu har vært i front for å sikre de rumenske arbeiderne de arbeidsvilkår de har krav på og oppsigelsen var arbeidsgivers svar på klubbleder Dumitrescu sin innsats som tillitsvalgt. Dette er et forsøk på fagforeningsknusing som fagbevegelsen ikke kan akseptere og LO i Sunnhordland vil bidra solidarisk med den støtten vi kan for at Dumitrescu skal tilbake i jobben, og at klubben i Offshore Support Nord får tilbake sin tillitsvalgt.

Les også
Adrian (33) sørgde for tariffavtale på jobben. No har han fått sparken og er blitt kasta ut av heimen

Angrepet mot Dumitrescu og klubben i bemanningsselskapet er et angrep på hele fagbevegelsen og må få et svar fra hele fagbevegelsen. Vi oppfordrer alle klubber og fagforeninger om å støtte våre kamerater som har tatt kampen for grunnleggende rettigheter på arbeidsplassen sin, som det å ha tariffavtale.

Vi krever at bedriften, Offshore Support Nord, beklager sin handling og gjeninnsetter klubbleder i sin stilling. Vi krever også at bedriften behandler sine tillitsvalgte med respekt og ikke baserer sitt daglige virke på å innføre en fryktkultur som ingen er tjent med. Dette er ikke bare ett grovt angrep på en tillitsvalgt, men ett angrep på oss alle!

Mohamed Kallel, på vegner av styret i LO i Sunnhordland

Les også
Oma-sjefen: – Det er overraskande at Dumitrescu ikkje er i jobb
Les også
Offshore Support-sjefen stemplar søksmål som grunnlaust
Les også
Viktige prinsipp