HELSEVESENET: – Det skal aldri spares inn på sjukehus og annet viktig i samfunnet, for det straffer seg hele veien fra ende til annen, skriv Monica Snyen Restad. Foto: Marius Knutsen

Våre engler i helsevesenet

Etter å ha vært innlagt flere dager ved Stord sjukehus både på akuttmottak og på medisinsk post 4 etg, så må jeg skrive et leserbrev!

Vi har våre engler i samfunnet som etter min mening får altfor lite oppmerksomhet for den enorme jobben de gjør hele tiden! De springer som piska rotter, i vinkel, konstant.

For å gjøre jobben sin, som er å ivareta oss mennesker som av ulike grunner må være på sykehus. Det er først når vi havner i disse situasjonene, når vi blir så enormt sårbare av ulike grunner, at vi virkelig ser og føler det disse englene gjør for oss!

Forskjellen? Når jeg eller andre blir utskrevet fra sjukehuset så går det gjerne i glemmeboken etter hvert. Selv om takknemligheten finnes langt inn i hjertet for det dem gjør for oss i disse situasjonene. Så forsvinner det når hverdagen kommer tilbake for de fleste av oss.

Men englene fortsetter, de gjør det samme dag ut og dag inn. Og med tanke på jobben de gjør, så får de altfor lite oppmerksomhet for, dette er ikke en kontorjobb de har, de jobber med oss mennesker!

Og det gjør til at de må håndtere situasjoner vi andre aldri kan tenke oss til, uten og se det selv med egne øyner. Tanken på at disse englene blir utbrente, for med altfor mye arbeidsmengde per person i perioder, arbeidstider og nedskjæringer, så er det ikke de høye herrer/damer dette går utover. Det er englene våre det går utover. Som igjen til slutt går ut over dem som trenger dem som mest.

Det skal aldri spares inn på sjukehus og annet viktig i samfunnet, for det straffer seg hele veien fra ende til annen. Disse englene, som er sykepleiere, hjelpepleiere, portører, blodtankere, ambulanse arbeidere, leger osv. osv., alle innen helsevesenet uansett. Gjør for det meste alt dem kan for og gjøre det beste for menneskene de hjelper, men da må også vilkårene være til stede for at de skal klare det i mange år, og der må så absolutt forbedringer til!

Styrk bemanningen, øk lønninger, forbedre arbeidstider osv., så kommer det til og vise seg innen kort tid at dette får mennesker fortere på beina der det er mulig.

Og det gagner samfunnet i helhet videre, for englene våre klarer da mye mer og blir ikke utbrent av idioti besparinger i samfunnet, som de eldre jobbet hardt for og bygge opp, men som nå blir mer og mer ødelagt, bit for bit, av feil prioriteringer og jeg vil så absolutt tørre og si feil mennesker som styrer over livsviktige ting.

Tusen takk til dere alle engler, dere gjør en enorm jobb!

Artikkelen held fram under annonsen.

Monica Snyen Restad