annonse

Legg ned fabrikken

LEGG NED
LEGG NED: Harmonie har bestemt seg for å avslutta produksjonen i fabrikklokala på Sjoareset i Fitjar i sommar. (Foto: Per Egil Larsen/Arkiv)

Harmonie legg ned vindusfabrikken på Fitjar.

Ingvild Siglen Berger

Det skriv selskapet i ei pressemelding onsdag.

– Sidan Harmonie blei starta i 2011 har me opplevd enorm suksess og vakse formidabelt kvart einaste år. I 2017 valde me å kjøpa eigen vindusfabrikk for å ta kontroll over det viktige leddet i verdikjeda som produksjonen står for. Det har vist seg i ettertid å vera vanskeleg å få til god nok produktivitet i fabrikken, og me ser at behovet for store investeringar er naudsynt for å skapa ei tilfredsstillande lønsam drift vidare, heiter det i pressemeldinga.

Les også: 37 tilsette må finna seg nytt arbeid

Harmonie har difor bestemt seg for å avvikla produksjonen på Fitjar i sommar.

– Dette medfører ein nedbemanningsprosess som omfattar alle tilsette som er tilknytt fabrikken, skriv Harmonie i pressemeldinga.

Fabrikken har omkring 40 tilsette som vert råka av avgjerda.

Les også: – Tenkjer på dei som vert råka

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt navn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på sunnhordland.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut