– De eldre fortjener å bli servert sunn, appetittvennlig, fersk og god mat, hver eneste dag, skriv Linda Grundtvig i Stord Frp.
– De eldre fortjener å bli servert sunn, appetittvennlig, fersk og god mat, hver eneste dag, skriv Linda Grundtvig i Stord Frp. Foto: Olav Røli/Arkiv

De eldre fortjener fersk og god mat

Å sikre en god eldreomsorg er en av de aller viktigste oppgavene en politiker har.

En av de oppgavene er å sørge for at de eldre får servert sunn, god og fersk mat og har vært min og Frps hjertesak lenge. Mange av de eldre får i dag servert mat fra industrialiserte sentralkjøkken og gjerne fra andre kommuner enn den en selv bor i. Dette fører ofte til lite appetittlig mat med lite smak. Vi vet at smaksløkene svekkes hos mange eldre og da er det viktig at maten en blir servert er fersk og sunn med gode smaker.

Derfor gir Frp i regjering nå muligheten til å flytte kjøkkenet tilbake til institusjonene og betaler halve summen av hva det vil koste. Dette er et viktig løft for de eldre i kommunen vår og for alle eldre i hele Norge. Nærhet til matlagingen og god matlukt som sprer seg ut i gangene gjør at appetitten skjerpes og en får lyst på mat. Matglede er viktig for de eldre på sykehjem der de kan få næringsrik, smakfull fersk og god appetittvennlig mat hver dag. Dette gikk Frp til valg på og nå leverer vi på dette valgløfte.

Uavhengig av partipolitikk handler dette om velferden til våre eldre og de fortjener å kjenne lukten av nylaget god mat på sykehjemmet. Den nye ordningen administreres av vår eldre – og folkehelseminister

Sylvi Listhaug som vi håper og få besøk av i løpet av sommeren og der en kan få mulighet til å slå av en prat med.

Kommunene har mulighet til å få utbetalt støtte allerede fra 1 oktober og kommunene kan søke om midler til renovering, bygging eller gjenetablering av kjøkken på sykehjem og staten BETALER 50 PROSENT av regningen, i tillegg slipper kommunen å betale moms. Det er viktig at kommunen og politikerne tar ansvar gjennom faktisk å søke på ordningen og Stord Frp vil være en pådriver til nettopp dette.

De eldre fortjener å bli servert sunn, appetittvennlig, fersk og god mat, hver eneste dag.

Linda Grundtvig

Lokallagsleiar og 4 kandidat for Stord Frp