Klar beskjed fra tidligere hasjmisbruker.
Klar beskjed fra tidligere hasjmisbruker. Foto: Colourbox

«Hasj er ikkje så ufarleg»

Jeg skriver av egen erfaring, og jeg kjenner mange som har opplevd det samme.

Som 13-åring begynte jeg å røyke hasj, med ønske om å flykte fra vanskelige livssituasjoner.

Jeg trodde jeg skulle oppnå et Nirvana, men da effekten kom, etter fjerde forsøk, ble jeg kun livredd og paranoid.

«Har du noia?» spurte noen, Jeg trodde det var tøft å ha «noia» og skjønte ikke at det var en forkortelse for å være paranoid. Jeg fortsatte å røyke og det hele endte med en psykose som jeg har slitt med resten av livet, selv om jeg som 18-åring sluttet å fyre.

Å være psykotisk er utrolig vondt og frustrerende, Psykiatrien har medisiner som tar symptomene vekk. Men bivirkningene kan være Parkinsonsymptomer med skjelvinger og anspenthet, betydelig vektøkning, mangel på interesse og konsekvensen er ofte tidlig ufør.

Det er jo også noen som tåler Cannabis, men de fleste av dem fungerer heller ikke i jobb. De har problemer med å komme seg opp om morgenen og blir sløve.

Min mor advarte meg. Hasj er kanskje ikke så farlig, men fører ofte til bruk av sterkere stoffer. Det stemmer. alle vet at heroin, syntetiske stoffer, amfetamin og andre narkotiske midler, you name it, har dårlig effekt både på individ og samfunn. Det ligger mye penger i dette, som fører til kriminalitet og prostitusjon, Det er lite ønskelig.

Jeg legger meg ikke opp i debatten om Cannabis bør legaliseres. Det kunne kanskje bremse noe kriminalitet. Men kom ikke og si at det er ufarlig! Psykose er så vondt at det unner jeg ikke min verste fiende. Norge har mange ødelagte liv på grunn av denne bedritne skitten.

Ligg unna eller stopp i tide!

Hilsen tidligere hasjmisbruker

Artikkelen held fram under annonsen.

(Debattinnlegg skal som hovedregel vera signerte med fullt namn, men det kan nokre gonger gjerast unnatak, om det er spesielle grunner til det. Det er det i dette tilfellet, men Sunnhordland kjenner identiteten til skribenten. Red.)